Anasayfa » 2022 Brıt Ödülleri Sahiplerini Buldu
Müzik

2022 Brıt Ödülleri Sahiplerini Buldu

2022-BRIT-odulleri-sahiplerini-buldu

2022 Brit Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl İngiltere’de düzenlenen müzik dünyasının en saygın ödüllerinden biri olan BRIT Ödülleri İngiltere’nin başkenti Londra’da görkemli tören sonrası sahiplerini buldu. Müzik dünyasının birbirinden ünlü isimlerinin yer aldığı törende, ödüller ve sahne şovları kadar kırmızı halısıyla da çok konuşuldu. En iyi kadın ve erkek kategorileri kaldıran törende, kadın sanatçılar 15 daldan 10’unu kazandı.

Dün gece muhteşem bir törenle BRIT Ödülleri, Londra’da O2 Arena’da yeni sahiplerini buldu. Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele, birden fazla kategoride aldığı ödüllerle geceye damgasını vurdu.

Son iki yıldır yaşanan pandemi sebebiyle davetli sayısı kısıtlanan ve bu yüzden biraz sönük geçen ödül gecesi, bu kez muhteşem sahne şovları ve kırmızı halı geçidiyle eski günlerini aratmadı. Nerdeyse bütün davetlilerin siyah giymeyi tercih ettiği gece, Youtube kanalından canlı yayınlandı.

Adele Geceye Damgasını Vurdu

Las Vegas’taki şovunun hazırlıkları bitmediği için ertelenen ünlü şarkıcı Adele geceden 3 ödül ile ayrıldı. Yılın Şarkıcısı, Yılın Şarkısı, Yılın Albümü dallarında ödül kazandı.

Adele yaptığı ödül konuşmasında, “Bir piyano baladının bu kadar çok müzisyene karşı kazandığına inanamıyorum” dedi. Sanatçı, yılın albümü ödülünü oğlu Angelo ve eski kocası Simon Konecki’ye adadı. “Bu albüm sadece benim değil, hepimizin yolculuğuydu ve benim için çok kişisel bir albüm çıkardığım için kendimle gurur duyuyorum. Çünkü artık pek çok insan bunu yapmıyor.”

Adele, 2021 yılının son aylarında çıkardığı albümü 30( thirty) en çok satan albümü oldu.

2022 BRIT Ödül Kazananları

Adele ile birlikte gecenin önemli kategorilerinden ödül alarak öne çıkan bir başka isim ise, dünyaca ünlü bir diğer İngiliz sanatçı Ed Sheeran oldu. 

Yılın sanatçısı Adele

Yılın albümü Adele – 30

Yılın şarkısı Adele – Easy on Me

Yükselen Yıldız Holly Humberstone

En iyi yeni sanatçı Little Simz

En iyi rock/ alternatif Sam Fender

En iyi Hip-hop/rap Dave

En iyi dans Becky Hill

En iyi Pop/R&B Dua Lipa

En iyi global şarkıcı Billie Eilish

En iyi global grup Silk Sonic

En iyi grup Wolf Alice

En iyi global şarkı Olivia Rodrigo – Good 4 U

Yılın söz yazarı Ed Sheeran

Kırmızı Halıya Damga Vuranlar

Yazar Hakkında

selin parlak

Yorum Yaz

Yorum Yazmak için Tıkla!